ISKAN SELIM 

KRAV MAGA VIPER

MUAY THAI KIDS


Σήμερα το Muay Thai είναι ένα ειρηνικό και απολύτως ασφαλές άθλημα.Στις μέρες μας όλο και περισσότερα παιδιά  κατακλύζουν τους συλλόγους και απευθύνεται σε άνδρες,γυναίκες και παιδιά από 4 χρονών.Οι  κανόνες ασφαλείας που    διέπουν  τον    εξοπλισμό   των αθλητών εκμηδενίζουν τις πιθανότητες τραυματισμού.


Το παιδί μαθαίνει να συγκρατεί την ψυχραιμία του και να έχει αυτοέλεγχο, καθώς επίσης να τηρεί και να συμβαδίζει με τους κανόνες της ομάδας και του συνόλου.Επιπλέον, αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης, την αντίληψη και την κρίση του παιδιού καθώς και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται και να εξωτερικεύει το 

άγχος,το θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα,διοχετεύοντας έτσι την ενέργεια του με έναν υγιή τρόπο ή οποία θα μπορούσε, υπό άλλες συνθήκες, να οδηγήσει σε λάθος δρόμο, με αρνητικές συνέπειες.

KRAV MAGA VIPER-KIDS 

Η παιδική αυτοάμυνα καθιστά ικανά τα παιδιά, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και τις φυσικές και πνευματικές τους ικανότητες. 


Μέσω της εξάσκησης στο KRAV MAGA VIPER τα παιδιά διδάσκονται πώς να αναγνωρίζουν συνηθισμένες απειλές, όπως παλληκαράδες και απαγωγείς. Η εξάσκηση στοχεύει επίσης στο να βελτιώσει  την αυτοεκτίμησή τους, να χτίσει αυτοπεποίθηση, σεβασμό και πειθαρχία. Οι μέθοδοι του KRAV MAGA VIPER για παιδιά, ειδικά στις νεώτερες ηλικίες, διδάσκονται στα παιδιά κυρίως μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια.


Τα παιδιά τα οποία εξασκούνται στο KRAV MAGA VIPER διδάσκονται πώς  να δεσμεύονται σε έναν στόχο και αποκτούν υπομονή, επιμονή και αντοχή. Διδάσκονται πώς να εκτιμούν και να είναι υπερήφανα για τις κατακτήσεις τους όταν μαθαίνουν μία καινούργια τεχνική ή περνούν τις εξετάσεις επιπέδων τους.

KRAV MAGA VIPER

Η παιδική αυτοάμυνα καθιστά ικανά τα παιδιά, σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθουν τεχνικές αυτοάμυνας προσεκτικά προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν με την ηλικία, καθώς και τις φυσικές και πνευματικές τους ικανότητες. 

Μέσω της εξάσκησης στο Κραβ Μαγκά τα παιδιά διδάσκονται πώς να αναγνωρίζουν συνηθισμένες απειλές, όπως παλληκαράδες (bullies) και απαγωγείς. Η εξάσκηση στοχεύει επίσης στο να βελτιώσει  την αυτοεκτίμησή τους, να χτίσει αυτοπεποίθηση, σεβασμό και πειθαρχία. Οι μέθοδοι του Κραβ Μαγκά για παιδιά της IKMF, ειδικά στις νεώτερες ηλικίες, διδάσκονται στα παιδιά κυρίως μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τον συντονισμό των μελών του σώματός τους, να ακολουθούν οδηγίες και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Μέσω των παιχνιδιών αυτών τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αποφεύγουν τις επιθέσεις και πώς να αμύνονται όταν αυτό είναι απαραίτητο, με τελικό σκοπό τη διαφυγή. Το Κραβ Μαγκά για παιδιά ανοιχτά και με προσοχή εξηγεί στα παιδιά σενάρια επιθέσεων τις οποίες είναι πιθανόν να δεχτούν, τη διαφορά μεταξύ του να υποστούν τις ενοχλήσεις ενός παλληκαρά συμμαθητή τους ή ενός αγνώστου ενήλικα, τις επιλογές τους καθώς και το ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή τους αναλογικά σε κάθε περίπτωση κ.α.

Το σύστημα της KRAV MAGA VIPER χωρίζει το Κραβ Μαγκά για παιδιά σε πέντε κύριες ηλικιακές κατηγορίες. Όσο περνούν τα χρόνια, η εξάσκηση περιλαμβάνει όσο και λιγότερα παιχνίδια, ενώ οι τεχνικές του ομοιάζουν όλο και περισσότερο με αυτές των ενηλίκων.

Τα παιδιά τα οποία εξασκούνται στο Κραβ Μαγκά διδάσκονται πώς  να δεσμεύονται σε έναν στόχο και αποκτούν υπομονή, επιμονή και αντοχή. Διδάσκονται πώς να εκτιμούν και να είναι υπερήφανα για τις κατακτήσεις τους όταν μαθαίνουν μία καινούργια τεχνική ή περνούν τις εξετάσεις επιπέδων τους.

Αποκτούν μία χειροπιαστή αίσθηση του μονοπατιού το οποίο βαδίζουν και της προόδου τους και συνειδητοποιούν ότι κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος. Στη διαδικασία αυτή κάνουν επίσης και μία καταπληκτική και ειδικά σχεδιασμένη για την ηλικία τους γυμναστική! Επίσης, στα παιδιά επιτρέπεται να χτυπούν τον σάκο και ειδικούς στόχους, να προπονούν τις τεχνικές τους σε ζευγάρια με τους συμμαθητές τους κάτω από την επίβλεψη του εκπαιδευτή και σε αυτή τη διαδικασία μαθαίνουν πως χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν είναι εντάξει το να χτυπούν ή να μάχονται. 


Όπως και με τις υπόλοιπες εξειδικευμένες ομάδες οι οποίες έχουν τα ειδικά τους χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ανάγκες και μοναδικές υποκατηγορίες, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά στον κόσμο του Κραβ Μαγκά. Αυτό συμβαίνει διότι:

  • Τα παιδιά έχουν ειδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
  • Μπορούμε να κατατάξουμε τις απειλές που μπορεί να δεχτούν σε ειδικές ομάδες.
Χαρακτηριστικά  

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θεωρούμε τα παιδιά ως ειδική κατηγορία είναι η έλλειψη εμπειρίας τους, η μικρή τους σωματική διάπλαση, η ανατομία τους και ο ευαίσθητος ψυχικός τους κόσμος.    

Απειλές

Μπορούμε να κατατάξουμε τις απειλές τις οποίες είναι πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί σε τρεις κατηγορίες:

  • Κινδύνους από το περιβάλλον τους.
  • Κινδύνους κατά της ζωής τους από ενήλικες.
  • Αντιμετώπιση ενδοσχολικών απειλών, επιθέσεων ή καυγάδων με συμμαθητές τους ή άλλα παιδιά.

Στη δεκαετία του 1990, όταν ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, πληροφορήθηκε ότι κακοποιά στοιχεία σχεδίαζαν να επιτεθούν σε παιδιά στα σχολεία, ζήτησε από τους επικεφαλής  του Υπουργείου Παιδείας «να δώσουν στα παιδιά ραβδιά». «Αλλά, αν δώσουμε στα παιδιά ραβδιά οι δάσκαλοι θα φύγουν τρέχοντας», απάντησαν οι υπεύθυνοι, «μάλλον είναι καλύτερα να διδάξουμε στα παιδιά αυτοάμυνα».

Τότε, ο Δήμαρχος τους Τελ Αβίβ αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τη διδασκαλία της αυτοάμυνας στα παιδιά, το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία πολύ καλή μέθοδο μείωσης της ενδοσχολικής βίας αλλά και εκπαίδευσης των παιδιών στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι!

https://www.youtube.com/user/Iskan9Selim